Bilgilendirme: Kurulum ve veri kapsamındaki çalışmalar devam etmektedir. Göstereceğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

Publication:
Organik ve Geleneksel Çay Tarımı Uygulamalarının Bazı Toprak Kalite Parametreleri İle Mikro Besin Elementi Elverişliliği Üzerine Etkileri

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

Bu araştırma, Rize ili koşullarında organik ve geleneksel çay tarımı uygulamalarının, bazı toprak kalite parametreleri (tekstür,toprak reaksiyonu, elektriksel iletkenlik, organik madde, katyon değişim kapasitesi) ve mikro besin elementlerinin elverişlilikleriüzerine etkilerini belirlemek üzere yürütülmüştür. Araştırmaya ait toprak örnekleri, Rize ili Çayeli ilçesi Senoz Vadisi’nde belirleneniki koordinat arasında kalan hat üzerinde bulunan parsellerden (0-20cm) alınmıştır. Toprak örnekleri üzerinde yapılan analiz vedeğerlendirmeler sonucun da ölçülen toprak kalite parametreleri (tekstür, toprak reaksiyonu, elektriksel iletkenlik, organik madde,katyon değişim kapasitesi) üzerinde, uygulama ve rakım farkının etkisi olduğu saptanmıştır. Daha düşük rakıma sahip gelenekseltarım uygulamalarının yapıldığı yerlerde organik madde miktarı ortalama %8,75 belirlenirken, daha yüksek rakıma sahip organiktarım uygulamalarının yapıldığı yerlerde organik madde miktarı ortalama %5,76 olarak belirlenmiştir. Gerek organik ve gereksegeleneksel tarım uygulamaların yapıldığı parsellerde Fe, Cu, Zn ve Mn içeriklerinin yeterli düzeyde bulundukları tespit edilmiştir.

Description

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dergisi

Volume

8

Issue

1

Start Page

61

End Page

68

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By