Bilgilendirme: Kurulum ve veri kapsamındaki çalışmalar devam etmektedir. Göstereceğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

Publication:
Dünya ve Türkiye’de Organik Tarım

dc.contributor.authorDemiryürek, Kürşat
dc.date.accessioned2020-06-21T10:31:44Z
dc.date.available2020-06-21T10:31:44Z
dc.date.issued2004
dc.departmentOMÜen_US
dc.department-tempOndokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Samsun, Türkiye -- ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ --en_US
dc.description.abstractSon yıllarda organik tarım sadece gelişmiş ülkelerde değil, gelişmekte olan ülkelerde de hızla yayılmaktadır. Bu durum büyük ölçüde, tüketiciler arasında sağlıklı gıda tüketimi ve çevreyi korumaya yönelik verilen;önemin giderek artmasının bir sonucudur. Bu gelişmelere bağlı olarak organik tarım ve gıda ürünlerinin ticaret hacmi de özellikle Batı Avrupa, Kuzey Amerika ve Okyanusya'da hızla büyümektedir. Organik üretim açısından çok elverişli ekolojik şartlara ve büyük bir üretim potansiyeline sahip olan ülkemizin, dünya organik ürün ve gıda pazarındaki payı maalesef çok düşüktür. Bu çalışmanın başlıca amaçları dünya ve Türkiye'deki organik tarım ve gıda ürünleri ticaretinin mevcut durumu ve geleceğini ortaya koymak; Türkiye'de organik tarıma ilişkin başlıca sorunları belirtmek; organik tarımın yaygınlaştırılabilmesi ve organik ürünlerin ihracatının artırılabilmesi için önerilerde bulunmaktır.en_US
dc.description.abstractOrganic agriculture has rapidly grown not only in developed countries, but also in many developing countries. This is mainly the result of increasing consumer awareness about healty food and environmental interests in recent years. Parallel to this development, the market for organic products is growing especially in Europe, North America and Oceania. Although, Turkey has suitable ecologic conditions and export potencial for organic production, the share of Turkish organic products in the world market is significantly low. The main objectives of the study are to analyse the state of organic agriculture in the world and Turkey, and to describe major issues in Turkish organic agriculture and to present various suggestions on diffusing organic agriculture among producers and increasing organic product export.en_US
dc.identifier.endpage71en_US
dc.identifier.issn1300-6819
dc.identifier.startpage63en_US
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpjMU1UYzM=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/8343
dc.identifier.volume8en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.journalHarran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleDünya ve Türkiye’de Organik Tarımen_US
dc.title.alternativeOrganic agriculture in the world and Turkeyen_US
dc.typeArticleen_US
dspace.entity.typePublication

Files