Bilgilendirme: Kurulum ve veri kapsamındaki çalışmalar devam etmektedir. Göstereceğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

Publication:
Çay Tüketiminde Tüketici Davranışlarının Belirlenmesi: Samsun İli Örneği

dc.contributor.authorKılıç, Osman
dc.contributor.authorGündüz, Orhan
dc.contributor.authorAydın, Gamze Eryılmaz
dc.contributor.authorEmir, Murat
dc.date.accessioned2020-06-21T10:14:11Z
dc.date.available2020-06-21T10:14:11Z
dc.date.issued2012
dc.departmentOMÜen_US
dc.department-tempOndokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Samsun, Türkiye -- İnönü Üniversitesi, Battalgazi Meslek Yüksekokulu, Malatya, Türkiye -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Samsun, Türkiye -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Samsun, Türkiye -- ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ -- İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ -- ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİen_US
dc.description.abstractSamsun ili Atakum ilçesi kentsel alanda yapılan araştırmanın amacı, ailelerin siya h çay tüketim davranışlarının belirlenmesidir. Araştırma kapsamında, ailelerde gıda satın alma kararını veren 150 kişiyle anket yapılmıştır. Araştırmada, ailelerin çay tüketim miktarları ile sosyo -ekonomik özellikleri arasındaki ilişki ki- kare testi kullanılarak analiz edilmiştir. Çay tüketim miktarı ile ailedeki birey sayısı arasındaki ilişki, pozitif ve istatistiksel açıdan önemli bulunmuştur. Anket yapılan ailelerin %64 gibi büyük bir kısmında, gıda satın alma kararını kadınlar vermektedir. Gıda satın alma kararını veren bireyin eğitimi ile gelir getiren bir işte çalışma durumu, ailelerin çay tüketim miktarlarını etkilemektedir. Araştırmada, ailelerin %75,33 gibi büyük bir kısmının çayda aynı markayı tercih ettiği ve marka tercihinde en etkili faktörün ka lite olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research examined the consumption behaviors of black tea by the families in the Atakum district, Samsun. In the research, 150 people who decided to purchase food in the family were interviewed. The relationship between the families' tea consumption and socio-economic factors was analyzed using chi- square test. There was a significant positive relationship between the amount of tea consumption and the number of individuals in the family, statistically. In the majority of the families surveyed (64%), women make the decisions about food purchases. Educ ation level and income -generating employment status of the individuals who decide to purchase food affect the amount of tea consumption in the family. A large portion of families (75,33%) preferred the same brand of tea and the most effective factor in bra nd preference is quality.en_US
dc.identifier.endpage25en_US
dc.identifier.issn1300-6819
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage19en_US
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRjeE56WTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/6932
dc.identifier.volume16en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.journalHarran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleÇay Tüketiminde Tüketici Davranışlarının Belirlenmesi: Samsun İli Örneğien_US
dc.title.alternativeDetermination of the consumer behaviors in tea consumption: the case of Samsun provinceen_US
dc.typeArticleen_US
dspace.entity.typePublication

Files